7.11.2020 Millainen on minun Jyväskyläni

09.11.2020

Tänään 7.11.2020 me @jyvaskylanvihreat kuntavaaliehdokkaat tapasimme Jyväskylän Kauppakadulla ja pääsimme esittäytymään ja kertomaan tärkeimmistä syistämme lähteä ehdolle ensi kevään kuntavaaleihin. Joihin on muuten enää alle 6kk! 

Tässä muutama poiminta minulle tärkeistä näkökulmista.

1)Minun Jyväskyläni katsoo huomiseen, näkee ja arvioi päätöksissään myös kauaskantoiset seuraukset ja vaikutukset ja ottaa ne huomioon. Minun Jyväskyläni tekee päätöksiä, jotka tekevät Jyväskylästä hyvän paikan asua nyt ja 10 vuoden päästä. Minun kaupunkini ei syö tulevaisuuden hyvinvoinnista. 

2)Minun Jyväskylässäni palvelut pelaavat ja ovat laadukkaita. Täällä on hyvä asua niin työikäisena aikuisena, kolmen lapsen äitinä, kuin ikääntyvien vanhempien lapsena. Tulotasosta ja erityistarpeista riippumatta. Koulujen resursseista pidetään huoli, lasten ja nuorten palvelut pidetään kattavina, perheen ja työn yhteensovittamista helpotetaan, hoitajamitoituksista pidetään kiinni ja sijaisten saatavuutta parannetaan sosiaali- terveys- ja koulutuksen aloilla. 

3)Minun Jyväskyläni on elävä ja viihtyisä. Täällä on toimintaa, harrastuksia ja elämyksiä. Täällä on hyvä elää niin arkea kuin vapaa-aikaa. 

4) Minun Jyväskylässäni pidetään huolta ympäristöstä. Minun kaupunkini vastaa omalta osaltaan ilmaston lämpenemisen ja biodiversiteettikiriisin tuomiin haasteisiin ja kehittää toimintaansa tavoitteellisesti ja määrätietoisesti kohti ympäristön kannalta kestävää kokonaisuutta, kaikilla kaupunkirakenteen sektoreilla. Minun Jyväskyläni tekee asukkaiden kestävät valinnat helpoiksi.

5) Minun kaupungissani pidetään huoli toisista, tarjotaan ennaltaehkäiseviä palveluita, matalan kynnyksen mielenterveyspalveluita, ennaltaehkäistään syrjäytymistä. 

6) Minun kaupungissani parannetaan ja tuetaan työhön pääsyä sekä työtä luovia ja työllistämistä tukevia keinoja. Työssäkäynti on sekä tärkeä osa yksilön omaa hyvinvointia, mutta myös tärkeä edellytys kaupungin potentiaalille mahdollistaa laadukkaat palvelut ja alueen elinvoimaisuus. 

Oli mukava tavata myös muita oman puolueen ehdokkaita ihan livenä. Niin ja mukana oli tietenkin myös ihana kansanedustajamme @bellaforsgren