Taide- ja kulttuuritoiminnasta pidettävä huoli

21.04.2021
Taide- ja kulttuurikokemukset tekevät meille hyvää.
Niihin osallistuminen lisää yhteisöllisyyttä, osallisuutta ja sallivuutta. Ne tekevät meidät luovemmiksi, iloisemmiksi ja aktiivisemmiksi. Ja ne voivat myös vahvistaa itseluottamusta ja parantaa elämänhallintaa. Vaikutukset voivat näkyä jopa fyysisessä terveydessä ja eliniän pituudessa.
Iso osa näistä positiivisista vaikutuksista liittyy yhdessä tekemisen ja kokemisen tärkeyteen, sekä hetkeen uppoutumiseen. Se on palauttavaa, voimaannuttavaa ja virkistävää.


Eikä tässä liene mitään yllättävää. Jokainen meistä on varmasti kokenut näitä tunteita myös omalla kohdallaan. Ja viimeisen vuoden aikana aivan liian moni on myös joutunut kaipaamaan näitä, yleensä niin itsestään selviä, kulttuurielämyksiä ja suremaan niiden jatkuvuutta kriisiajan jälkeen.

 

Nyt jos koskaan meidän on pidettävä huoli, että kovia kokenut tapahtuma- ja kulttuuriala saadaan takaisin jaloilleen. Kunta voi tehdä tässä oman osansa. Kulttuuripalvelut on pidettävä mukana ja esillä kaupungin elinvoimaisuutta edistävässä strategiassa, kulttuurialan avustuksista ei ole varaa leikata nykyisessä tilanteessa ja asianmukaisista tiloista on pidettävä huoli.


Kulttuurin kaari -projektin puitteissa on tehty hienoa työtä koostettaessa Jyväskylän kulttuurpalveluiden kehityskohteita. Sinne on kirjattu myös askelmerkkejä kuinka lähteä hyödyntämään kulttuuripalveluiden kehittämistä osana keskusta-alueen elävöittämistä. Näitä suunnitelmia ei pidä unohtaa pöytälaatikkoon, vaan lähteä myös rohkeasti toteuttamaan 😊


🖼️🎨🎶🎤🎧🎥📸💃🕴️


Minulle on tosi tärkeää, että kulttuuritarjonta Jyväskylässä pysyy kattavana ja kaikki voivat löytää jotain itseä oikeasti innostavia juttuja ja kokemuksia. Myös lapset ja nuoret. Paljon on sykähdyttäviä kulttuurielämyksiä tullut koettua itsekin niin @jyväskylä ssä kuin muuallakin.


Kuvassa yksi kiva. Eli viimeisin isompi livekeikka jossa olen käynyt, oli 2018 @satamanyo @jklsatama ssa. Tämä oli ihanan nostalginen ilta ja hyppäys pikkulapsiarjen keskeltä ihan muihin tunnelmiin. ❤️ Rytmit veivät muistoihin vuosien taakse ja vieressä kokemusta jakamassa kaksi ihanaa opiskeluystävää. Milloinkahan taas jammaillaan yhdessä?