Kuka olen  

 

KATRI SAVOLAINEN


Olen psykologi, psykologian tohtori, ja tällä hetkellä työskentelen Eskarit luonnossa -tutkimusprojektissa vastuullisena tutkija Jyväskylän yliopistossa. 

Toimin Jyväskylän kaupunginvaltuutettuna valtuustokaudella 2021-2025. Olen sivistyslautakunnan ja Keski-Suomen maakuntavaltuuston jäsen. Vaikutan Keski-Suomen Tieteen ja teknologian vihreiden (Keski-Viitteen) puheenjohtajana, Keski-Suomen psykologiyhdistyksen (Kepsy) johtokunnassa, Mannerheimin lastensuojeluliiton (MLL) vapaaehtoisena. 

Olen 38-vuotias kolmen pienen lapsen äiti ja syntyperäinen Jyväskyläläinen. Tällä hetkellä vapaa-aika kuluu pääasiassa lasten kanssa touhuiluun ja retkeilyyn, mutta monenlainen liikunta ja matkailu ovat minulle rakkaita juttuja myös.

Vahvuuteni laajojen kokonaisuuksien käsittelyssä ja hyvät tilasto- ja vuorovaikutustaidot ovat hyödyllisiä myös kuntapolitiikassa. Sosiaali- ja terveyspalveluiden, sekä mielenterveyden ja hyvinvoinnin ilmiöiden hyvä tuntemus, antavat minulle vankan pohjan palveluiden kehittämiselle ja kuntalaisten hyvinvointia edistävien päätösten tekemiselle. Työni monitieteisessä luonnon kantokykyyn keskittyvässä tutkimusryhmässä on tuonut minulle hyvän tutkimusperustaisen tietopohjan luonnonsuojeluilmiöihin ja luo hyvän väylän tutkimustiedon laajempaan hyödyntämiseen myös kuntapolitiikassa. 

Vuorovaikutteiset, tutkittuun tietoon pohjaavat ja määrätietoiset työskentelytavat ovat luonnollisesti mukana myös poliittisessa toiminnassani. 

Olen ehdolla tammikuussa 2022 käytävissä aluevaaleissa.