Kuka olen  

 

KATRI SAVOLAINEN


Olen psykologi, psykologian tohtori, ja tällä hetkellä työskentelen Eskarit luonnossa -tutkimusprojektissa vastuullisena tutkija Jyväskylän yliopistossa. Toimin Keski-Suomen Tieteen ja teknologian vihreiden (KS-Viitteen) varapuheenjohtajana, Keski-Suomen psykologiyhdistyksen (Kepsy) johtokunnassa, sekä mannerheimin lastensuojeluliiton (MLL) vapaaehtoisena. 

Olen 37-vuotias kolmen pienen lapsen äiti ja syntyperäinen Jyväskyläläinen. Tällä hetkellä vapaa-aika kuluu pääasiassa lasten kanssa touhuiluun ja retkeilyyn, mutta monenlainen liikunta ja matkailu ovat minulle rakkaita juttuja myös.

Vahvuuteni laajojen kokonaisuuksien käsittelyssä ja hyvät tilastotaidot ovat hyödyllisiä myös kuntapolitiikassa. Sosiaali- ja terveyspalveluiden, sekä mielenterveyden ja hyvinvoinnin ilmiöiden hyvä tuntemus, antavat minulle vankan pohjan palveluiden kehittämiselle ja kuntalaisten hyvinvointia edistävien päätösten tekemiselle. Työni monitieteisessä luonnon kantokykyyn keskittyvässä tutkimusryhmässä on tuonut minulle hyvän tutkimusperustaisen tietopohjan luonnonsuojeluilmiöihin ja luo hyvän väylän tutkimustiedon laajempaan hyödyntämiseen myös kuntapolitiikassa. Vuorovaikutteiset, tutkittuun tietoon pohjaavat ja määrätietoiset työskentelytavat ovatkin luonnollisesti mukana myös poliittisessa toiminnassani. 

Olen ehdolla Jyväskylän kaupunginvaltuustoon 2021